top of page
Etsi
  • Writer's pictureOAC Finland

Missä sun sukset tehdään?

Liukulumikenkäily on noussut viime vuosien aikana kuluttajien tietoon aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa. Helppokäyttöisillä ja monipuolisilla välineillä pääsee nauttimaan talvisesta luonnosta niin perheen kanssa tehdylle metsäretkelle kuin hauskanpitoon harjujen ja tunturien rinteille.

 

Mistä sitten voi tietää, että hankkimansa liukulumikengät ovat hinta-laatusuhteeltaan sopivat? Kuinka paljon suksien ekologisuus painaa vaakakupissa? Entä eettisyys?


OAC Basecamp sijaitsee Lentolassa Kangasalla. Suksemme valmistetaan omissa tuotantotiloissamme.

Meidän suksemme tehdään Kangasalla, omalla tehtaallamme. Niiden suunnittelusta, valmistuksesta, testaamisesta ja pakkaamisesta vastaavat omat työntekijämme. Siksi meidän suksemme ovat varmasti laadukkaita ja hintansa väärti.

 

Suksiemme valmistus sai alkunsa omista tarpeistamme, sillä halusimme itse käyttää vain parhaita välineitä talvisissa seikkailuissamme. Vuonna 2010 rakensimme hevostallin satulahuoneeseen ensimmäisen koelaboratorion komposiittituotteiden valmistukseen ja aloimme suunnittelemaan suksia, joilla kuka tahansa pääsisi hiihtämään missä tahansa. Pian ryhdyimmekin valmistamaan ainutlaatuisia karvapohjaisia takamaastosuksia, mistä Skinbased-suksimallisto sai alkunsa.


Suksiemme suunnittelu lähti omista tarpeistamme. Halusimme parhaat mahdolliset sukset monipuoliseen luonnossa liikkumiseen.

 

Vielä tänäkin päivänä tuotekehitys tapahtuu paitsi Basecampissamme, myös ympärillämme olevassa luonnossa. Tuotekehityksemme vie tuotteet siihen käyttöön, johon ne on tarkoitettu. Silloin tiedämme, mitä pitää parantaa.

Skinbased-suksien suunnittelun lähtökohtana on aina ollut helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Olemme alusta lähtien panostaneet uusimpaan teknologiaan, uusiin materiaaleihin ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Kotimaisella valmistuksella ja työllä on meille suuri merkitys ja arvo, jonka osoituksena olemme päättäneet pitää OAC Finlandin ja Skinbasedin tuotekehityksen ja valmistuksen Suomessa, lähellä kotiamme. Tämä on huomioitu mm. Suomalaisen työn liiton Skinbased-tuotteille myöntämällä Avainlippu-merkillä vuonna 2020.

 

Tuotteemme on huomattu myös maailmalla, jonka johdosta markkinoilla tapaa toisinaan kopioita etenkin suksiemme mallista, sekä EA ja X-Trace -siteistämme. Kilpailu kannustaa alati parantamaan omaakin tekemistämme, mutta kopioiden kohdalla kuluttajan on mahdoton tietää mistä materiaaleista ja miten tuotteet on valmistettu. Meidän tuotteidemme kohdalla tiedät.

 

Kaikki suksiemme materiaalit ja komponentit tuotetaan jo tällä hetkellä joko Suomessa tai Euroopassa, ainoastaan suksien kiinnityksessä käytettävä tarraremmi (skistrap) tulee vielä tällä hetkellä Taiwanista. Tällekin osalle on hankittu jo uusi toimittaja Euroopasta, jonka tuotteita rupeamme käyttämään tulevaisuudessa. Tämän myötä kaikki suksituotannossa tarvittavat elementit saadaan Euroopan sisältä. Suksien pohjassa käytetään mohairin ja nylonin sekoitteesta valmistettua niin sanottua skiniä, jonka mohairkarva tuotetaan Etelä-Afrikassa. Olemme valinneet tuottajat, joiden kasvattamien eläinten hyvinvointia seurataan jatkuvasti, ja itse skinit valmistetaan Belgiassa. Näillä tavoilla pyrimme vahvistamaan paitsi paikallista, kotimaista kuin eurooppalaistakin tuotantoa, myös irrottautumaan toisinaan perin kyseenalaisilta ja epäluotettavilta Aasian markkinoilta.
 Paikallisena perheyrityksenä me tiedämme, ketkä jokaisen valmistamamme suksiparin takana on. Kannamme ylpeyttä vuoden 2023 alussa valmistuneista toimitiloistamme, joissa paitsi valmistamme suksemme, teemme myös kaikkia muita liiketoimintaan kuuluvia temppuja aina myynnistä ja markkinoinnista yhteistyökumppaneiden tapaamisiin ja yhteisiin tiimipäiviin. Meille työntekijät ovat osa OAC:n perhettä, yhteisöä, josta pyritään pitämään huolta. Kun lumen keskellä elämään tottuneet ihmiset tekevät suksia kaltaisilleen voidaan varmistaa, että ne ajavat asiansa. Meille tärkeintä on tuottaa laadukkaita välineitä, joilla on hyvä seikkailla – niin meidän, kuin teidänkin.

99 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page